Alla inlägg den 21 januari 2010

Av ct-kommentaren - 21 januari 2010 19:41


SKD 21/1-10

Ledaren

Av Lars J Eriksson


Trovärdighet avgör valet


Jaha så var vi igång med pajkastningen innan valet om 8 månader.

Så här skriver gode Lars.

Reinfeldt hade stor tyngd när han kritiserade Mona Sahlin för att lova allt till alla och att inget land i Europa klarat att hantera den ekonomiska krisen bättre än alliansen gjort hittills i Sverige. Han sekunderades också starkt av Maud Olofsson som ställde frågan till Mona Sahlin om vilket belägg hon hade för att skattehöjningar leder till fler jobb.

Nu såg jag inte hela debatten på TV, men det jag såg föreföll mig vara en väldigt försvarsinriktad statsminister med uppenbara problem att förklara de gångna fyra årens politik. Sanningen är väl att av arbetslinjen bidde det inte ens en tumme.

Vi skall väl ändå vara ärliga och säga att det troligen inte blivit bättre med en annan regeringen med tanke på den globala ekonomiska krisen.

Vad det gäller Maud Olofsson måste väl denna människa vara det stora stolpskottet både i riksdag, regering och i centerpartiet, f.ö konstigt att detta parti fortfarande överlever.

Att ställa denna fråga är som att be om ett slag på käften.

Nej, jag tror inte det blir fler arbetstillfällen med höjd skatt, men om skatten bibehållits så hade kanske de som har det sämst i samhället samt sjuka och arbetslösa kunnat få det lite drägligare.

Det vore bättre om hon istället svarat på frågan som ställts till regeringen ett otal gånger, nämligen blir sjuka friskare och blir arbetslösa anställda av att få sämre ekonomi vilket alliansen har sett till.


Jag har svårt att se en arbetsgivare anställa om inte samtidigt det sker en ökad avsättning på det som produceras. Varför skall jag anställa en person om det inte ger intäkter, det blir ju endast ett minus.

Sverige tillhör världstoppen när det gäller rationalliseringar och produktivitetsökningar, detta har bara inte visat sig så öppet som det gör idag delvis p.g.a den ekonomiska krisen. En arbetsgivare anställer inte om han inte behöver. Det enda som skulle ändra på detta är att han får personen utan några som helst kostnader. Lön och alla andra avgifter får staten betala.


Vigare skriver käre Lars. I grunden råder det inte så stora skillnader i sak mellan regeringen och oppositionen. Företagsklimatet ligger i våra egna händer . Det ligger närmare tillhands att tro på jultomten än på att en rödgrön regering skulle klara detta bättre än alliansregeringen.


Jo, det skiljer så in i h-e mycket. Speciellt vad det gäller välfärden för ALLA och inte bara valda delar av befolkningen. Att sparka på den som redan ligger är rent skamligt och rent juridiskt kallas detta misshandel i varierande grad. Det är detta som alliansen gör sig skyldig till.

Slutligen måste jag säga att jag föredrar att tro på jultomten.

Presentation


Fri & Oberoende

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards