Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Sjukförsäkring

Av ct-kommentaren - 20 januari 2010 20:35


SKD 20/1-10

Ledare skriven av Lars Nyborg


Rubrik Utredningsalternativet


Här skriver herr Nyborg om sjukförsäkringen igen. Han antar att oppositionen vill återställa denna till vad den var innan alliansen började att montera ner välfärden för en mängd människor.

Ett som han skriver gjorde ett av världens friskaste folk till det mest sjukskrivna.

Det enda jag kan hålla med om är att taket skulle vara kvar på nuvarande nivå, vad det gäller 80%:s regeln. I övrigt är det rena rappakaljan som han skriver.

Det är inte för att ha en försörjning istället för arbete som det skall återställas, utan för att NÄR man drabbas av sjukdom, viket även kan hända herr Nyborg, skall man inte behöva gå från hus och hem p.g.a man inte har råd att bo kvar, inte kunna äta sig mät eller ha kläder på kroppen.

Är det en sjukförsäkring som vi alla solidariskt betalar skatt för och som skall utbetalas då vi blir sjuka eller är det ett sjukbidrag som staten i sin nåd delar ut för att vara snäll.

Vem skall avgöra när jag är sjuk. Den behandlande läkaren eller staten eller det sjuka systemet med försäkringsläkare som inte ens behöver träffar personen han skall bedöma.

Det skall vara individstyrt och så måste det vara. Så fort det finns lämplig sysselsättning för denna enskilda person övergår per automatik sjukersättningen till lön från arbetsgivare.

Givetvis under förutsättning att personen blir erbjuden arbetet i förmodar jag konkurans med kanske 100 friska personer. 

Försörjningsförmåga herr Nyberg är inte att arbeta 10 timmar i veckan och tro att man kan försörja sig på detta. Med de löner som betalas i Sverige är det helt nödvändigt med 40 timmars arbete. Inser inte herr Nyberg detta eller finns det inte sjukdomar som sätter ner arbetsförmågan

Det får inte vara som idag att skicka ut reumatiker för att röja i skogen eller tvinga svårt sjuka att söka heltidsarbete i konkurans med friska människor.

Detta som alliansen lyckats med visar bara ert cyniska synsätt på människor.

Har det inte gått upp för herr Nyberg att det saknas arbete till alla som idag är sjukskrivna eller arbetslösa samt för alla ungdomar som idag läser för att i allafall göra något.

Det ni kallar arbetslinjen och normalt folk kallar slavlinjen har ni kapitalt misslyckats med, och den löser man inte med att ni monterar ner välfärden, genom att tala om att sjuka och arbetslösa i själva verket enbart är lata och inte vill arbeta.

Jag är vare sig allians anhängare eller rödgrön anhängare, men däremot har jag själv upplevt en arbetslöshet och vet vad det innebär.

Det herr Nyberg gett uttryck för i sin artikel är, bli egoist, skit i andra, roffa åt dig så mycket du kan sen får dom andra klara sig bäst dom kan.

Osolidariskt tycks var alliansens motto.

Regeringsalternativ Rödgrönt eller Alliansen, ja av två onda ting får man ta det minst onda.


Jag förmodar att det herr Nyberg skriver endast är ett sätt att skapa opinion för alliansen, vilket betyder att han skiter i sjuka och arbetslösa så länge han själv inte drabbas, i annat fall kan jag inte se annat än att det är helt tomt i den klumpen som sitter på halsen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ct-kommentaren - 25 januari 2010 19:32

SKD 25/1-10 Rubriken Kön och ålder delar väljarkåren Här skrivs det att kvinnor och ungdomar företrädesvis går till rödgrönt medan män och pensionärer går till alliansen. Ja, det ligger nog mycket i det. Ungdomar för att jobben saknas,...

Av ct-kommentaren - 21 januari 2010 19:41

SKD 21/1-10 Ledaren Av Lars J Eriksson Trovärdighet avgör valet Jaha så var vi igång med pajkastningen innan valet om 8 månader. Så här skriver gode Lars. Reinfeldt hade stor tyngd när han kritiserade Mona Sahlin för att lova all...

Av ct-kommentaren - 19 januari 2010 16:19

TV -Kunskapskanalen 18/1-10 LAS Satt och zappade på TV:n igår och hamnade på kunskapskanalen. Här var det debatt om LAS (lagen om anställningsskydd). Företrädare för både politiker, företagare och fackföreningar var med. Frågan när jag ko...

Av ct-kommentaren - 14 januari 2010 20:03

  SKD 13/1-10 Under läsarnas åsikter   Här skriver under rubriken ”Digra kostnader för flyktingbarn” Tomasz Striner (TS)   De ensamkommande flyktingbarnen som kommit till Malmö har ökat med fyra gånger på lika många år. I år s...

Av ct-kommentaren - 14 januari 2010 08:34

  SKD 13/1-10 Ledarsidan Här skrivs om ungdomsarbetslöshet och de olika åtgärder som oposition och sittande regering vill/har gjort för att motverka detta. Samtliga åtgärder är av ekonomisk natur och är ämnat att stimmulera till anställningar fö...

Presentation


Fri & Oberoende

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards