Direktlänk till inlägg 19 januari 2010

L A S

Av ct-kommentaren - 19 januari 2010 16:19


TV -Kunskapskanalen 18/1-10


LAS

Satt och zappade på TV:n igår och hamnade på kunskapskanalen. Här var det debatt om LAS (lagen om anställningsskydd). Företrädare för både politiker, företagare och fackföreningar var med.

Frågan när jag kom in var att LAS gjorde det svårare för ungdommar att få arbete.

Som jag tidigare indikerat skall man inte ställa grupper mot varandra, för det enda man gör är att flytta problemet, inte lösa det.

Det fattas arbete i Sverige, och det fattas arbetsgivare som vågar anställa.

Att som Stefan Fölster säga att LAS är orsaken tyder på bristande insikt trots att han representerar svenskt näringsliv.

Då man uttrycker att inte ha rätt kompetens skall vara ett första kriterie vid avskedande så är detta också min åsikt, MEN då skall också arbetsgivarna tillhandahålla kontinuerlig kompetensutveckling av den personal man har, och inte skita i detta utan bara avskeda äldre och samma dag anställa yngre med rätt kompetens.

Även den som är 25 vid anställningen blir också äldre, och utan kompetensutveckling blir han/hon också aktuell för utbyte vid 50.

Man kan lätt uppfatta det så att arbetgivaren vill suga ut så mycket som möjligt av de anställda, kompetensutvecklar inte, och sparkar dom sen när de drännerats på all kunskap de hade med sig då de började på företaget?

På detta sätt slipper man ju kostnader för den utvecklingen, och det blir istället staten som får betala kalaset, alltså arbetstagarna själva genom våra skatter.

Sanningen är väl snarare att företagarna med Stefan Fölster i spetsen vill återfå paragraf 32.

För er som inte vet vad det innebar var det arbetsgivarnas givna rätt att anställa och avskeda hur som helst.

Det räckte att chefen var sur en morgon och du sa fel sak, eller att du hade fel slips/klänning på dig så kunde du bli uppsagd utan annan anledning. Det kunde räcka med en ny chef som personligen inte gillade dig som person så kunde detta hända.

ATT UNGDOMMAR INTE KOMMER IN PÅ ARBETSMARKNADE BEROR INTE PÅ LAS, och som jag inleddningsvis skrev, det finns får få arbetstillfällen och för få arbetsgivare som är villiga att anställa. Mycket p.g.a att vi idag lever i en kvartalsekonomi.

Har i en tidigare inlaga angett ett sätt att åstadkomma tillräckligt med arbetstillfälle, men det fodrar politiskt mod att genomföra och med tanke på vilka som finns i riksdagen är det en utopi.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ct-kommentaren - 25 januari 2010 19:32

SKD 25/1-10 Rubriken Kön och ålder delar väljarkåren Här skrivs det att kvinnor och ungdomar företrädesvis går till rödgrönt medan män och pensionärer går till alliansen. Ja, det ligger nog mycket i det. Ungdomar för att jobben saknas,...

Av ct-kommentaren - 21 januari 2010 19:41

SKD 21/1-10 Ledaren Av Lars J Eriksson Trovärdighet avgör valet Jaha så var vi igång med pajkastningen innan valet om 8 månader. Så här skriver gode Lars. Reinfeldt hade stor tyngd när han kritiserade Mona Sahlin för att lova all...

Av ct-kommentaren - 20 januari 2010 20:35

  SKD 20/1-10 Ledare skriven av Lars Nyborg   Rubrik Utredningsalternativet   Här skriver herr Nyborg om sjukförsäkringen igen. Han antar att oppositionen vill återställa denna till vad den var innan alliansen började att montera ner välf...

Av ct-kommentaren - 14 januari 2010 20:03

  SKD 13/1-10 Under läsarnas åsikter   Här skriver under rubriken ”Digra kostnader för flyktingbarn” Tomasz Striner (TS)   De ensamkommande flyktingbarnen som kommit till Malmö har ökat med fyra gånger på lika många år. I år s...

Av ct-kommentaren - 14 januari 2010 08:34

  SKD 13/1-10 Ledarsidan Här skrivs om ungdomsarbetslöshet och de olika åtgärder som oposition och sittande regering vill/har gjort för att motverka detta. Samtliga åtgärder är av ekonomisk natur och är ämnat att stimmulera till anställningar fö...

Presentation


Fri & Oberoende

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards